Reference

MODEL REFERENCE SPECIFICATIONS

PHYSICAL
Cantilever Sapphire
Stylus Micro-Ridge
Stylus Tip Radius 5 x 80 µm
VTA Vertical Tracking Angle 20˚
Coil Pure Iron Square Coil
Weight 10 grams
ELECTRICAL
Output Voltage 0.35 mV @ 3.54 cm/s
Internal Impedance 6 Ω
Frequency Respons 20 – 30.000 Hz +/- 1 dB
Channel Separation ˃ 35 dB at 1 kHz
Channel Balance < 0.5 dB
DYNAMIC
Tracking Ability @ 315 Hz / 2 grams 70 µm
Dynamic Compliance 15 µm / mN
SETUP INSTRUCTION
Recommended Load 100 – 330 Ω
Recommended Tracking Force 1.0 – 1.4 grams
Optimum Tracking Force 1.35 grams
Recommended Tonearm Mass Medium
Optimum Working Temperature 23 ˚C
Break-In Period 30 hours

IMAGE GALLERY

SkyAnalog Reference MC-Cartridge

Skyanalog, die al jaren succesvol op de markt is met zeer hoogwaardige MC-elementen, presenteert een nieuw MC-element: de “Reference”. Dit is het topmodel van Skyanalog en behoort tot de absolute topklasse. Om een ​​dergelijk kwaliteitsniveau te bereiken, heeft ontwerper Jack Leung een volledig nieuw MC- element ontwikkeld, deze wordt gebouwd middels een extreem nauwkeurig fabricageproces. Na vele testen en langdurig luisteren is de geheel nieuw ontworpen “body” tot stand gekomen, het resultaat is een nagenoeg resonantiearme constructie.

Het symmetrische ontwerp van de “body” maakt een eenvoudige installatie van het element en een ongecompliceerde afstelling mogelijk.

Een nieuwe wijze van spanning genereren zorgt voor een betere ruisonderdrukking bij het aftasten; oftewel meer muziek en minder bijgeluiden. De precisie componenten van het magnetische circuit worden vóór montage geselecteerd om een ​​zo nauwkeurig mogelijke werking te garanderen. De nude diamond met complexe MicroRidge* vorm zorgt voor de meest excellente geleiding van de naald in de plaatgroef en maakt zo een zeer gedetailleerde weergave met minimale vervorming mogelijk. In combinatie met de lichte en extreem stijve saffieren cantilever, resulteert dit in een van de meest hoogwaardige MC-elementen ter wereld.

*De MicroRidge, Gepatenteerd in 1983 door Namiki uit Japan, is een zeer complexe stylus vorm die alleen geproduceerd kan worden door gebruik te maken van lasersnijtechnieken. De MicroRidge-stylus dupliceert bijna 100% de vorm van de snijnaald welke gebruikt wordt in de vinylperserij.

Testen & Reviews

Test: SkyAnalog Reference (Fidelity)

"Ich halte diesen Tonabnehmer für eine der analogen Entdeckungen des Jahres."

Test: SkyAnalog Reference (LP International)

"The big Skyanalog rightly bears the name Reference: It sounds immensely fine and is an [...]