Excellence 5 AMT

Audes-Excellence-5-AMT

SPECIFICATIONS

Description Floor standing loudspeaker, Black with Macassar Wood
Nominal Impedance 4 Ω
Amplifier Power 30 – 250 W/channel
Frequency Range 35 – 30.000 Hz (+/- 2.0 dB)
Crossover Frequency 150 / 4.000 Hz
Sensitivity 89 dB (2.83 V/1 m)
Speaker Units 2 x 8 inch Paper Cone woofer
2 x 5 inch Paper Cone midrange
AMT tweeter (Air Motion Transformer)
Dimensions H 136.0cm × W 22.7cm × D 52.4cm
Base W 31.0cm × D 55.1cm
Weight 55 kg each

Algemeen

De Excellence 5 AMT (Air Motion Transformer) is het vlaggenschip uit de Excellence AMT-serie. Met een AMT-tweeter en twee 5 inch SEAS Excel state of the art midrange luidsprekers, ervaart u de bliksemsnelle transiënten* van de snelste luidspreker die Audes ooit heeft gebouwd. Met een enorme dynamiek zet de Excellence 5 AMT een extreem nauwkeurig 3-D geluidsbeeld neer met een fantastische stage en een rijkdom aan detail. Twee AUDES side-firing woofers zorgen voor een diepe, soepele, strakke en goed gecontroleerde basweergave.

Vanwege de specifieke eigenschappen van de AMT kan het soms nodig zijn om deze in te regelen. In sommige ruimtes, afhankelijk van de plaatsing van de luidsprekers en de locatie van de luisteraar, kan het voorkomen dat het geluid niet optimaal klinkt. Daarom bevindt zich aan de achterzijde van de luidspreker een knop om de AMT te fine tunen, dit is echter niet van invloed op het fasegedrag van de luidspreker, hierdoor blijft het 3-D geluidsbeeld volledig intact.

Een stevige kastconstructie is een must voor een goede geluidskwaliteit. Daarom zijn de AMT en de midrange luidsprekers gemonteerd in een meer dan 50 mm dik frontpaneel. Een complex verstevigingssysteem verhoogt de stijfheid van de kast en voorkomt schadelijke resonanties.
Niet-parallelle wanden helpen staande golven in de behuizing te elimineren.

* Een transiënt is een kortdurend geluid met een hoge amplitude aan het begin van een geluidsgolf. De duur van een transiënt is 3 tot 4 milliseconden. Transiënten bevatten informatie die niet zozeer te maken hebben met de tonale of harmonische aspecten van geluid, maar meer met de identiteit of context ervan.

Afwerking

De Audes Excellence 5 AMT is standaard verkrijgbaar in zwart pianolak met zijpanelen van Makassar ebbenhoutfineer.

Andere afwerkingsopties zijn op aanvraag leverbaar. Neem voor meer informatie contact op met een geautoriseerde Audes dealer.