Excellence 3 AMT

Audes-Excellence-3-AMT

SPECIFICATIONS

Description Floor standing loudspeaker, Black with Macassar Wood
Nominal Impedance 4 Ω
Amplifier Power 30 – 250 W/channel
Frequency Range 35 – 30.000 Hz (+/- 2.0 dB)
Crossover Frequency 150 / 4.000 Hz
Sensitivity 88 dB (2.83 V/1 m)
Speaker Units 8 inch Paper Cone woofer
5 inch Paper Cone midrange
AMT tweeter (Air Motion Transformer)
Dimensions H 116.0cm × W 20.9cm × D 43.3cm
Base W 29.1cm × D 46.0cm
Weight 35 kg each

Algemeen

De Excellence 3 AMT is de compactere luidspreker uit de Excellence AMT-lijn. Met een 5 inch SEAS Excel state of the art midrange luidspreker, AMT-tweeter en een AUDES-woofer is hij ontworpen voor kamers tot ca. 40m². Desalniettemin heeft het geluid nog steeds hetzelfde karakter als dat van de Excellence 5 AMT. Met een enorme dynamiek zet ook de Excellence 3 AMT een extreem nauwkeurig 3-D geluidsbeeld neer met een fantastische stage en een rijkdom aan detail. De zijwaarts gerichte 8 inch woofer, in een behuizing voorzien van een basreflexpoort, geeft de lagere frequenties weer.

De compacte behuizing lijkt sterk op die van de Excellence 5 AMT, met niet-resonerende 50 mm dikke wanden en een complex intern verstevigingssysteem. Om staande golven in de kast te voorkomen, is er veel moeite gedaan om het aantal parallelle oppervlakken te minimaliseren.

Vanwege de specifieke eigenschappen van de AMT kan het soms nodig zijn om deze in te regelen. In sommige ruimtes, afhankelijk van de plaatsing van de luidsprekers en de locatie van de luisteraar, kan het voorkomen dat het geluid niet optimaal klinkt. Daarom bevindt zich aan de achterzijde van de luidspreker een knop om de AMT te fine tunen, dit is echter niet van invloed op het fasegedrag van de luidspreker, hierdoor blijft het 3-D geluidsbeeld volledig intact.

Afwerking

De Audes Excellence 3 AMT is standaard verkrijgbaar in zwart pianolak met zijpanelen van Makassar ebbenhoutfineer.

Andere afwerkingsopties zijn op aanvraag leverbaar. Neem voor meer informatie contact op met een geautoriseerde Audes dealer.